Tianyi Ma Wionhd Zyi4 Unsplash (1)

Mina Top 5 appar

Mina Top 5 bästa appar och program!

Nu efter jag har varit användare av apple i drygt tjugo år reflekterade jag lite över att jag faktiskt inte använt så jättemånga appar och program genom åren. Nu menar jag inte att detta är exakt de 5 appar och program som just du behöver eller att det är tillräckligt för alla användare. Just nu har jag en MacBook 12” från 2017, en väldigt smidig och mycket bra liten, lätt och kraftfull dator som jag använder både privat och i arbetet.

Mina top 5

#1 Wormhole.app

Wormhole är en gratis fildelningstjänst online med end-to-end kryptering som tillåter dig att skicka upp till 10 GB. Detta är för mig ett klart “Must Have” om du som jag ofta skickar stora filer eller mappar innehållande en mängd filer till klienter eller kunder.

 

#2 WhatsApp for Business

WhatsApp kan nog vara det bästa sättet att snabbt konversera med sina kunder i realtid då inte tid för telefonsamtal finns.
Det jag gillar bäst är att kunna ha min WhatsApp länkade på flera enheter samtidigt så som min iPhone, iPad, iMac och Macbook.
Det gör det enkelt att skicka dokument, media eller sabba frågor.

 

#3 Canva PRO

Kan vara det bästa som hänt sedan skivat bröd! Jag har alltid älskat att arbeta i Adobes program som Photoshop och Illustrator, men när jag upptäckte Canva blev det en riktig game changer. Att så enkelt och smidigt alltid ha tillgång till sina projekt och mallar för social media eller skapa idéer och utkast på logotyper utan att behöva sitta vid datorn, utan bara ta fram mobilen och börja skapa för att sedan använda webbversionen av Canva till att färdigställa designen. Jag började med gratisversionen av Canva men uppgraderade snabbt till Canva Pro då jag tycker att det är värt var enda krona!

 

#4 ColorSlurp PRO

En mycket smidig och behändig och minimal app som underlättar så sjukt mycket i mitt arbete när det kommer till att hitta och matcha färger. Man kan enkelt dra in en bild i ColorSlurps och automatiskt generera en färgpalett. Lätt att synkronisera alla paletter mellan sina enheter med iCloud och exportera dem till Plain Text, CSS, ASE, CLR, Sass, Swift, HTML, JSON, PDF, PNG, Xcode Assets, JSON, och mer. Denna rekommenderar jag starkt!

#5 Local

Det absolut bästa programmet för att utveckla och bygga prototyper av hemsidor i WordPress. Jag började använda Local för ca två år sedan och jag undrar fortfarande varför jag inte gjorde det tidigare istället för att använda mig av utökade webbhotell och allt för många subdomäner.. Men hur som helst så vill jag varmt rekommendera detta program. Finns så sjukt mycket saker att berätta om detta så det skulle ta en evighet att skriva. Men kort sagt, en localhost på din egna dator där du enkelt kan arbeta och utveckla i WordPress utan att belasta ditt webbhotell utan enbart lokalt på din dator. Synkar alla projekt via Dropbox och Google Drive så man enkelt kan använda sig av flera enheter. Det bästa enligt mig är att man kan dela en livelänk till sina kunder så de kan testa hemsidan innan den går live på deras egna domän.

_____

Photo for this blog post by Tianyi Ma on Unsplash